Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

27 de maig de 2012

Altafulla punxa la bombolla immobiliària i redueix el valor cadastral del municipi

Altafulla punxa la bombolla immobiliària i redueix el valor cadastral del municipi

Altafulla ha rebaixat en un 35,35% les valoracions cadastrals a tot el municipi després de les protestes de part dels veïns. Així la pressió fiscal dels ciutadans es redueix en un 18% malgrat hagi calgut incrementar l'IBI per garantir l'estabilitat pressupostària del consistori. L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, va signar aquest cap de setmana la Nova Ponència de Valors proposada pel Cadastre. El valor cadastral d'Altafulla passarà de 726 milions d'euros aquest 2012 a 470 milions l'any que ve. La primera conseqüència és la reducció de la base liquidable en 100 milions d'euros, el que farà baixar el pressupost municipal en més de 300.000 euros.

L'Ajuntament d'Altafulla ha aprovat la Nova Ponència de Valors proposada pel Cadastre amb la signatura de l'alcalde Fèlix Alonso en la sessió plenària d'aquest dissabte. El consistori ha acceptat les noves valoracions cadastrals que ha proposat el Cadastre i que es redueixen en un 35,35% a tot el municipi. Així el valor cadastral municipal passarà de més de 726 milions d'euros aquest any 2012, serà de gairebé 470 milions d'euros per al 2013. Això suposarà una reducció important de la base liquidable, de gairebé 100 milions d'euros.

Amb l'objectiu de garantir l'estabilitat pressupostària del consistori ha incrementat l'impost de l'IBI que ha passat del 0,78% al 0,91%. Amb tot, la pressió fiscal per a la ciutadania serà un 18% inferior. Aquesta mesura es pren després de les mobilitzacions i protestes dels veïns que defensaven que una majoria d'habitatges tenien unes valoracions cadastrals molt elevades, conseqüència de la bombolla immobiliària de fa uns anys.

Alonso ha explicat que aquestes modificacions suposen una baixada d'ingressos per a l'Ajuntament molt importants "però eren de justícia i calia fer-les". La fórmula que s'ha adoptat per mantenir l'estabilitat pressupostària és apujar una mica l'impost de l'IBI que segueix suposant baixada general dels impostos per a la ciutadania. "Així hem fet possible que reajustant partides no haguem que retallar cap servei i donem resposta a una reclamació ciutadana. Ens podríem haver quedat igual i tindríem 400.000 euros més l'any que ve però creiem que la situació era injusta i teníem l'obligació de fer justícia", ha dit l'alcalde d'Altafulla.

Font: delcamp.cat
 

Pujar