Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 de juny de 2012

El "Menja't el Mercat" supera les expectatives de tapes i de públic i ja espera repetir

El

La campanya «Menja’t el Mercat» va omplir el vespre del divendres 1 de juny el Mercat Central de Reus i va esgotar les existències de tapes: se’n van repartir 9.000, quan la previsió inicial era de 4.000. La gran afluència de públic va esgotar en menys de tres hores els tiquets de degustació i les mateixes parades van començar a vendre les tapes directament a 1 euro. L’horari del Mercat es va allargar fins a les 11 h de la nit i van passar-hi més de 7.000 persones.

Veure el Mercat Central amb uns altres ulls, de nit, amb una oferta de més de 40 tapes, degustació de vins, amb música i ball per a tots els gustos, amb un taller per aprendre a fer cupcakes… L’oferta de «Menja’t el Mercat» programada pel divendres 1 de juny va cuallar i l’èxit va superar les expectatives: 9.000 tapes repartides entre totes les parades, 2.000 consumicions de vi i beguda –vi DO Montsant del Celler Cingles Blaus i refrescos als dos bars del Mercat– i prop de 150 cupcakes decorats per Mary-Rose Sánchez –el taller es va allargar més de dues hores per l’afluència de públic.

Amb «Menja’t el Mercat», els paradistes del Mercat Central van voler compartir amb els clients una vetllada per donar a conèixer els productes que ofereixen de manera diferent: a punt per tastar, i fer-ho en el mateix ambient on cada dia es troben venedors i clients, les parades del Mercat. La cita es va convertir en una festa i el Mercat es va omplir de clients habituals, però també de famílies i gent jove, fins i tot, de persones que no hi havien entrat mai abans. El model, segons va explicar la regidora de Participació de l'Ajuntament de Reus, Àngela Tello, està importat de Madrid on el van conèixer en un congrés sobre mercats a nivell espanyol.

La participació i implicació dels paradistes del Mercat Central va permetre assumir el volum de públic improvisant tapes o fent-ne versions de darrera hora. L’oferta va ser molt àmplia: des de fideuà o rissoto de botifarra, passant per musclos a la marinera, carpaccios diversos, pollastre farcit, mini hamburgueses de tota mena, coques de fruites i verdures, brotxetes de fruita amb xocolata, ous farcits i pinxos de pa amb tota mena d’embotits, entre d’altres… Els paradistes creuen que es podria repetir l’experiència d’aquí a uns mesos.

I fora del Mercat, a la façana del carrer de Sant Joan, les tapes es completaven amb música i ball: primer amb Bollywood –a càrrec d’Emi García, amb la participació del Centre Cívic Ponent–, després amb zumba –amb Lorenzo, de l’Escola Recchia Danza i amb la participació dels alumnes del Centre Cívic del Carme i Llevant– i, per acabar, salsa, també amb l’Escola Recchia Danza.

Font: delcamp.cat. Imatge: Ajuntament de Reus.

Pujar