Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic(ELIMINAR)

Pla Estratègic

Ruta del Vi de la Rioja Alavesa

La Rioja Alavesa és una comarca situada al sud del País Basc, amb 316,3 quilòmetres quadrats i uns 12.000 habitants. De les 63.000 hectàrees de vinya que configuren la DO Qualificada La Rioja, 13.500 corresponen a Rioja Alavesa. Existeixen a la zona 515 cellers inscrits, dels quals uns 300 embotelladors.

Els anys 90 es va iniciar l’activitat turística lligada a la cultura del vi i els recursos patrimonials de la comarca, sobretot a partir de mercats propers. Aquesta dinàmica ha anat creixent per la predisposició dels cellers i implicació dels agents i l’ampliació de l’oferta turística, entre d’altres factors.

El 2003 la Diputació d’Àlava, l’ajuntament de Laguardia i diversos empresaris es van interessar pel projecte de Rutas del Vino liderat per Acevin, creant un ens gestor de la Ruta. S’hi van acollir 41 socis tant públics com privats.

Existeixen programes d’acció anuals que incideixen en la qualitat, la promoció i la fidelització. Rioja Alavesa va guanyant atractiu enoturístic i generant producte vertebrat. Com a principals reptes hi ha: conèixer millor el turista actual i potencial; avançar en el pla de qualitat; posada en valor de nous recursos; insistir en les sinergies amb tot tipus d’agents; identificar segments específics de mercat; desenvolupar productes innovadors; millorar l’atenció al client; aconseguir nou finançament.