Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic(ELIMINAR)

Pla Estratègic

Torna al llistat d'altres plans estratègics

Euskal Hiria

Concepte d’ordenació territorial i de competitivitat estratègica per al País Basc que contempla el funcionament com un sistema interconnectat. Basa el seu nom en l’obra de l’escriptor Bernardo Atxaga.

Actualment es fonamenta en la tesi doctoral del professor Igor Calzada, sociòleg i politòleg de la Universitat de Mondragón. Segons ell, “la ciutat basca és l’Euskal Herria en la qual comarques, pobles i barris són connectats físicament i en xarxa. És una ciutat-regió que pot ser comunitat autònoma, federació o qualsevol altra opció. Hi cap qualsevol ideologia política de les que conviuen al País Basc”.

Alguns criteris que la defineixen: no es contraposa amb el concepte d’Euskal Herria; engloba la diàspora basca; aposta per afavorir un sistema no metropolità i sí d’equilibri urbà rural; intenta superar els límits provincials; defensa una gestió integrada d’infraestructures com el TAV; planteja un territori de talent, amb emprenedors, innovadors i creadors; té en l’euskera l’element aglutinador i de marca; parteix de la consideració del segle XXI com a segle del coneixement i la cultura.

Enllaç:

Euskal Hiria