Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic(ELIMINAR)

Pla Estratègic

Torna al llistat d'altres plans estratègics

Àrea de Galindo, Barakaldo

Actuació de regeneració urbana iniciada el 1998 en el marc del programa Urban, amb l’objectiu d’acostar la ciutat metropolitana de Barakaldo al front d’aigua, mitjançant la recuperació d’una àrea de més de 600.000 metres quadrats corresponents a una antiga localització siderúrgica.

La major part d’aquests espais van ser cedits a Bilbao Ría 2000 (societat que impulsa els grans projectes del Bilbao metropolità) per part de la Diputació Foral de Biscaia, una de les institucions integrades al Consell d’Administració.

Constitueix una àrea d’eixample de Barakaldo, on s’han construït ja molts dels habitatges previstos, a més d’edificis d’activitats econòmiques i empresarials (incloent el centre d’empreses), el nou poliesportiu i l’estadi de Lasesarre, així com parcs com el de Lasesarre i Ribera del Galindo. Cal indicar que les zones verdes ocupen la meïtat de l’espai total.

Les infraestructures viàries de la zona (nova carretera BI 3799 i ronda de circumval•lació) milloren la circul•lació rodada amb els municipis veïns i amb l’autopista A-8. L’operació elimina les barreres que han impedit anteriorment el paper central i estratègic que correspon a Barakaldo en el context de l’àrea metropolitana de Bilbao.