Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic(ELIMINAR)

Pla Estratègic

Torna al llistat d'altres plans estratègics

Vitoria-Gasteiz Green Capital

La Unió Europea va posar en marxa el 2008 el premi European Green Capital. Les ciutats que accedeixen a aquest títol són examinades sobre una llista de criteris mediambientals. Qualsevol ciutat de més de 200.000 habitants que sigui un referent en aquest sentit hi pot pot optar. L’octubre de 2010, Vitoria-Gasteiz va ser designada per la Comissió Europea.

Aquesta distinció vol reconèixer aquelles ciutats que: han donat proves constants de complir les normes mediambientals; es comprometen a plantejar nous objectius ambiciosos per a la millora del medi ambient i el desenvolupament sostenible; i poden actuar com un model, inspirant altres ciutats i promoure les millors pràctiques a la resta de ciutats europees.

D’aquesta manera, Vitoria-Gasteiz s’ha convertit en un model d’actuació verda i ara li correspon compartir les seves pràctiques amb altres ciutats per tal de contribuir a la defensa del medi ambient a tota Europa. Aquest guardó suposa el màxim reconeixement a més de trenta anys de propostes i iniciatives respectuoses amb el medi ambient i a un compromís de polítiques de desenvolupament sostenible.

Comporta un seguit d’activitats per a 2012 i la previsió d’iniciatives i projectes posteriors.

Enllaç:

Vitoria-Gasteiz Green Capital