Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic(ELIMINAR)

Pla Estratègic

Regeneració de la badia de Pasaia (Guipúscoa)

El projecte sorgeix com una voluntat de regeneració integral d’un dels espais més deprimits de la costa guipuscoana i d’aprofitament de l’oportunitat que genera el desplaçament dels tradicionals usos portuaris. El concurs va ser convocat el 2009 pel grup II de Gipuzkoa Aurrera, ens impulsor de projectes estratègics i liderat per la Cambra de Guipúscoa.

La proposta urbanística guanyadora, de l’estudi holandès KCAP, té com a objectiu la subsitució de l’activitat portuària per espais verds, zones peatonals i de lleure, habitatges i equipaments culturals i comercials. Concretament, preveu l’alliberament de 68 hectàrees i la construcció d’uns 1.300 habitatges.

Per tal de mantenir la identitat de les comunitats de l’entorn, la proposta divideix la badia en set nuclis funcionals: poble marítim de Pasai San Pedro, parc aquàtic Trintxerpe, parc elevat La Herrera, Antxo (front marítim metropolità), Errenteria Belvedere, front marítim de Lezo i Pasai Donibane i nou centre naval.

Alguns dels elements clau que incorpora són: una nova llotja de pescadors; un aparcament subterrani; un parc longitudinal amb accés a l’aigua a Trintxerpe; un altre parc elevat a La Herrera; la conversió de la N-I en bulevard; altres, com cafès, restaurants, passeres flotants i un museu naval (que podria acollir un institut de recerca).