Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic(ELIMINAR)

Pla Estratègic

Torna al llistat d'altres plans estratègics

Pla estratègic del Port de Tarragona

Port de Tarragona

El Port de Tarragona representa 9.000 llocs de treball entre directes i indirectes, una producció anual valorada en 1.100 milions d’euros i el 0,63% del PIB català.

L’àmbit portuari compta amb uns 4 quilòmetrs de llargada i 2 d’amplada, i el tràfic actual és de 33 milions de Tm en total, actualment en cinquena posició de l’Estat però en disposició de superar Bilbao.

Constitueix una instal·lació estratègica per la seva localització en el sistema portuari mediterrani i en relació als centres productius asiàtics, a banda de disposar del major calat de la Mediterrània i facilitar una sortida terrestre ràpida. Els materials transportats són bàsicament liquids a dojo, sòlids a lloure i altres diversos (contenidors, pasta de paper, siderúrgica).

El Pla Estratègic aspira a equilibrar aquestes modalitats i faciliar una orientació als contenidors. L’objectiu a mig termini és arribar a una capacitat de moviment de 280.000 contenidors, però amb capacitat per acollir-ne fins a un milió i mig en el futur.

Algunes de les previsions immediates (en part en curs) són:

Com a infraestructures exteriors fonamentals però pendents hi ha la finalització de l’A-27 i el tercer fil ferroviari fins a Castellbisbal.